Bizonyos igényeket kielégítő fajták

A HZPC és nemesítő partnerei átfogó és változó, de mindenképpen innovatív nemesítési program alapján alakítják ki az új fajtákat. A szaporítóanyagokat már a kezdet kezdetén szigorú feltételek mellett, a célországok kísérleti szántóföldjein kipróbáljuk. A HZPC fajtái vevőink termesztési körülményeire célzottan kerülnek kifejlesztésre. Fontos szempont a hely, a talajtípus, az éghajlati viszonyok, és hogy mennyi műtrágyát és növényvédő szert kell az adott fajtához felhasználni. Természetesen különleges figyelmet igényel az íz, a hús állaga, azaz szövetszerkezete és a burgonya alakja, és ezekre minden esetben az egyes régióknak megfelelő szempontokból ügyelünk.

A fajta kialakítása precíz és hosszadalmas folyamat. A HZPC hatalmas összegeket áldoz kutatásra, hiszen az első beporzástól a teljes körű piacra vitelig legalább 10-15 évnek kell eltelnie. A kollégáinkkal, ügyfeleinkkel és külföldi intézményekkel közösen megszerzett tudást hasznosítunk, mert a vállalkozás során csak így tudunk megbirkózni bizonyos problémákkal. Az új fajták fejlesztésének fogyasztó-, vevő- és gazdabarát termények nemesítése a célja. Legyen a fajta és a termesztési mód egészséges mind az ember, mind a környezet számára!

HZPC