Burgonyaszirom

Mindig is szerettünk rágcsálni ezt-azt, napjainkban azonban ezt is felelős módon kell tenni. A HZPC már most számításba veszi, mikor van szükség burgonyaszirom előállítására alkalmas fajták fejlesztésére. A környezeti hatásokkal és kártékony mikroorganizmusokkal szemben komoly mértékben ellenálló fajták nemesítésével lehet csökkenteni a kiszórt növényvédő szerek mennyiségét. Ez jelenti az előrelépést az élelmiszer-biztonság magasabb szintjei irányába. A vásárlók a tiszta és természetes falatokat részesítik előnyben.

Sok éves, nemesítőkkel, termelőkkel és iparági kollégákkal közösen végzett kutatási tevékenység eredménye a ropogós burgonyasziromnak alkalmas krumpli tökéletes szárazanyag tartalma. És még ma is azon fáradozunk, hogy egyre jobb tulajdonságú fajtákat állítsunk elő. Legyen a burgonyaszirom nyersanyaga tökéletes, kerek burgonyafajta, magas termésátlaggal és jó ízzel megáldva.

HZPC