Afrikai harcsa brassói módra

Hozzávalók:
  • 60 dkg szálka és bőr nélküli harcsa- vagy afrikai harcsafilé
  • 1 kiskanál só
  • 1 mokkáskanál Erős Pista
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 80 dkg fagyasztott hasábburgonya
  • fél kiskanál ételízesítő por
a sütéséhez:
  • bőven olaj

A halat a kisujjnyinál kicsit kisebb csíkokra vágjuk, a sóval és a csípős paprikával összekeverve félretesszük. A burgonya sütéséhez való olajat fölforrósítjuk, majd a krumplit belerakjuk, és kb. 10 perc alatt megsütjük. Egy széles serpenyőben 5-6 evőkanál olajat fél percig forrósítunk, a halat rárakjuk. Rázogatva, nagy lángon 3 perc alatt megpirítjuk, azután a présen áttört fokhagymát hozzáadjuk. Még 1 percig pirítjuk, és már kész is. Tálaláskor a sült krumplit lecsöpögtetjük, az ételízesítővel fűszerezve összerázzuk, majd tányérokra halmozzuk. A lecsöpögtetett sült halat rárakjuk, és azonnal tálaljuk. Fejes-vagy paradicsomsaláta, esetleg savanyúság illik hozzá. Másféle szálkamentes halból is készülhet, például fogasból, tengeri halból.

HZPC