Hirtelen sült fokhagymás juhmáj, sült burgonyával

Hozzávalók:

  • 60 dkg juhmáj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • frissen őrölt bors
  • 15 dkg füstölt kenyérszalonna
  • 80 dkg burgonya
  • 5 dl olaj a sütéshez
  • házi savanyúság

A megmosott lecsepegtetett juhmájat félujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd a zúzott fokhagymával, az őrölt borssal fűszerezzük. A füstölt szalonnát kicsi kockákra vágjuk, kisütjük a zsírját, és kiszedjük belőle a ropogós szalonnakockákat. Ezután a forró szalonnazsírban megsütjük a májszeletek minden oldalát úgy, hogy a közepük kicsit rózsaszín maradjon, mert így a legfinomabb, és ha elkészültek, tálra szedjük. A körethez a meghámozott burgonyát cikkekre daraboljuk, a forró olajban megsütjük, és lecsepegtetve papírszalvétával bélelt tálba szedjük. Tálaláskor a sült burgonyát tányérra halmozzuk, melléfektetjük a fokhagymás májat, petrezselyemmel díszítjük, és külön házi savanyúságot kínálunk mellé.

HZPC