Régimódi rakott burgonya

Hozzávalók:

  • 1,2 kg héjában főtt burgonya (B főzési típus)
  • 6 db keményre főtt tojás
  • 4 pár debreceni kolbász
  • 3 dl tejföl
  • 2 db tojás
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj, zsemlemorzsa a tepsi kikenéséhez, beszórásához

A héjában főtt burgonyát, a keményre főtt tojást meghámozzuk, fél centi vastag szeletekre vágjuk, majd a debreceni kolbászt is felkarikázzuk. Ezután a tejfölt a tojásokkal elkeverjük, majd sózzuk, borsozzuk. Most egy tepsit kiolajozunk, beszórjuk zsemlemorzsával, és az előkészített burgonyát, tojást, kolbászt, simára kevert tejfölt váltakozva belerétegezzük. Végül a tetejét meglocsoljuk tejföllel, és 180 °C-os sütőben 30-35 perc alatt pirosra sütjük. Ha elkészült, 10 percet pihentetjük, és kockákra vágva tálaljuk.

HZPC