Tejfölös burgonyaágyon sült fokhagymás amurszeletek

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya (B főzési típus)
  • 3 dl tejföl
  • 1 db pritaminpaprika
  • só, őrölt bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 dl olívaolaj
  • 4 db amurszelet
  • 4 gerezd fokhagyma

A meghámozott burgonyát vékony karikákra szeleteljük, majd tálba szórjuk, hozzáadjuk a tejfölt, a kicsi kockákra vágott pritaminpaprikát, és sóval, borssal, az aprított petrezselyemmel ízesítjük. Ezután lazán összeforgatjuk, majd olajozott tepsibe tesszük, eligazítjuk, és ráfektetjük a sóval, borssal, a zúzott fokhagymával ízesített amurszeleteket. Végül meglocsoljuk a megmaradt olajjal, és 180 °C-os sütőben 30-35 perc alatt pirosra sütjük. Ha elkészült, forrón tálaljuk, és simára kevert tejfölt kínálhatunk hozzá.

HZPC