Tejfölös-burgonyás rácponty

Hozzávalók:

  • 0,5 dl olaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 60 dkg sárga húsú zöldpaprika
  • 60 dkg paradicsom
  • Só, őrölt bors
  • 70 dkg héjában főtt burgonya (B főzési típus)
  • 80 dkg pontyfilé
  • 1 kiskanál fűszerpaprika
  • 2 evőkanál liszt
  • 3 dl tejföl
  • Olaj, zsemlemorzsa a tepsi kikenéséhez, beszórásához

A forró olajon megfuttatjuk a szeletelt vöröshagymát, majd hozzáadjuk a karikákra szeletelt zöldpaprikát, paradicsomot és közepes tűzön összepároljuk. Ezután sózzuk, borsozzuk, majd a héjában főtt burgonyát meghámozzuk, és fél centi vastag szeletekre vágjuk. A pontyfilét beirdaljuk, nagyobb darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd a fűszerpaprikával elkevert lisztbe forgatjuk. Most az előkészített burgonyát, lecsót, a halszeleteket, sóval ízesített tejföllel, olajozott zsemlemorzsával beszórt tepsibe rétegezzük, úgy, hogy a tetejére lecsó, hal kerüljön, végül meglocsoljuk tejföllel, és 180 °C-os sütőben 30-35 perc alatt pirosra sütjük. Ha elkészült, forrón tálaljuk.

HZPC