Vörösboros-burgonyás marharagu

Hozzávalók:

  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 70 dkg marhacomb
  • só, őrölt bors
  • 70 dkg burgonya (A főzési típus)
  • 1 db primatinpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 10 centi póréhagyma
  • 2 szál zellerzöld
  • 2 dl száraz vörösbor

A kicsi kockákra vágott füstölt szalonnát forró lábosban kisütjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a fokhagymát, és megfuttatjuk. Ezután hozzáadjuk a 2×2 centis kockákra darabolt marhacombot, fehéredésig sütjük, és annyi vizet öntünk hozzá, hogy félig ellepje. Most fedővel közepes tűzön háromnegyed puhulásig pároljuk, közben sózzuk, borsozzuk, és ha szükséges, a szaftot kevés vízzel pótoljuk. Ekkor beleszórjuk a meghámozott, darabolt burgonyát, a felvagdalt pritaminpaprikát, paradicsomot, a szeletelt póréhagymát, és az aprított zellerzöldet. Meglocsoljuk a vörösborral, sóval, borssal utóízesítjük, és fedővel letakarva közepes tűzön készre pároljuk. Ha elkészült, forrón tálaljuk.

HZPC