Birkagulyás

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál zsír
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1,5 evőkanál fűszerpaprika
  • 70 dkg birka lapocka vagy csülök színhús
  • Só, frissen őrölt bors
  • 2 db babérlevél
  • 1 mokkáskanál őrölt fűszerkömény
  • 50 dkg tisztított burgonya
  • 1 db csípős zöldpaprika
  • 1 db paradicsom

A forró zsíron az aprított vöröshagymát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, lehúzzuk a tűzről, és megszórjuk a fűszerpaprikával. Ezután rátesszük a megmosott 2×2 centis kockákra darabolt birka lapocka vagy csülök húst, sóval, borssal, a babérlevéllel, az őrölt köménnyel fűszerezzük, félig öntjük vízzel, és ha felforrt, lefedve közepes tűzön háromnegyed puhára pároljuk. Most hozzáadjuk a kisebb kockákra vágott burgonyát, zöldpaprikát, paradicsomot, annyi vizet öntünk rá, hogy jó egyujjnyival ellepje, sóval, borssal, fűszerköménnyel utóízesítjük, és készre főzzük. Ha elkészült forrón tálaljuk, és petrezselyemmel díszítjük.

HZPC