Bográcsos báránypaprikás újburgonyával

Hozzávalók:
  • 0,5 dl olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 70 dkg báránycomb
  • só, őrölt bors
  • 80 dkg apró szemű újburgonya (A főzési típus)
  • 1 db paradicsom
  • 1 db zöldpaprika
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt

Egy bográcsban felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk benne az apróra vágott vöröshagymát, a fokhagymát, majd levesszük a tűzről, megszórjuk a fűszerpaprikával, és hozzáadjuk a 2x2 centis kockára darabolt báránycombot. Ezután annyi vizet öntünk hozzá, hogy félig ellepje, sózzuk, borsozzuk és fedővel letakarva, félpuhára pároljuk. Ekkor adjuk hozzá a megtisztított újburgonyát, a cikkekre vágott paradicsomot, a szeletelt zöldpaprikát, és közepes tűzőn készre pároljuk. Ha közben elpárolódik a leve, túlságosan besűrűsödik, kevés vízzel pótoljuk. Mielőtt levesszük a tűzről, tejfölös habarással sűrítjük, és sóval, borssal utóízesítjük. Forrón tálaljuk.

HZPC