Gidapörkölt petrezselymes burgonyával

Hozzávalók:

  • 1,5 kg gidahús
  • 3-4 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • őrölt bors
  • 2-3 db zöldpaprika
  • 3 db paradicsom
  • 1-2 db cseresznyepaprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1,5 kg burgonya
  • 2 csokor petrezselyem

A húst 1-2 napig sóval, borssal fűszerezve hűtőben pácolnjuk, majd 2×2 centis kockákra daraboljuk. Még finomabb, ha belsőség - szív, máj, tüdő - is kerül hozzá. A hagymát apró kockákra vágjuk és üvegesre pirítjuk, majd a tűzről lehúzva hozzáadjuk a pirospaprikát, a feldarabolt húst és az apróra vágott fokhagymát. Lassú tűzön megpirítjuk, miközben levet enged a pörkölt. Mikor már félig megpuhult a hús, hozzáadhatjuk a felkockázott paradicsomot és zöld és cseresznyepaprikát. Amennyiben szükséges az elpárolgott vizet pótoljuk és készre főzzük a pörköltet.
Közben a burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük. A petrezselymet apróra vágjuk, kevés olajon megfuttatjuk és a burgonyát beleforgatjuk.

HZPC