Régimódi rakott burgonya
Hozzávalók:
- 1,2 kg héjában főtt burgonya (B főzési típus)
- 6 db keményre főtt tojás
- 4 pár debreceni kolbász
- 3 dl tejföl
- 2 db tojás
- só, frissen őrölt bors
- olaj, zsemlemorzsa a tepsi kikenéséhez, beszórásához
A héjában főtt burgonyát, a keményre főtt tojást meghámozzuk, fél centi vastag szeletekre vágjuk, majd a debreceni kolbászt is felkarikázzuk. Ezután a tejfölt a tojásokkal elkeverjük, majd sózzuk, borsozzuk. Most egy tepsit kiolajozunk, beszórjuk zsemlemorzsával, és az előkészített burgonyát, tojást, kolbászt, simára kevert tejfölt váltakozva belerétegezzük. Végül a tetejét meglocsoljuk tejföllel, és 180 °C-os sütőben 30-35 perc alatt pirosra sütjük. Ha elkészült, 10 percet pihentetjük, és kockákra vágva tálaljuk.