Vörösboros-burgonyás marharagu
Hozzávalók:
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 70 dkg marhacomb
- só, őrölt bors
- 70 dkg burgonya (A főzési típus)
- 1 db primatinpaprika
- 1 db paradicsom
- 10 centi póréhagyma
- 2 szál zellerzöld
- 2 dl száraz vörösbor
A kicsi kockákra vágott füstölt szalonnát forró lábosban kisütjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a fokhagymát, és megfuttatjuk. Ezután hozzáadjuk a 2×2 centis kockákra darabolt marhacombot, fehéredésig sütjük, és annyi vizet öntünk hozzá, hogy félig ellepje. Most fedővel közepes tűzön háromnegyed puhulásig pároljuk, közben sózzuk, borsozzuk, és ha szükséges, a szaftot kevés vízzel pótoljuk. Ekkor beleszórjuk a meghámozott, darabolt burgonyát, a felvagdalt pritaminpaprikát, paradicsomot, a szeletelt póréhagymát, és az aprított zellerzöldet. Meglocsoljuk a vörösborral, sóval, borssal utóízesítjük, és fedővel letakarva közepes tűzön készre pároljuk. Ha elkészült, forrón tálaljuk.